Basische druppels: voor een gezond zuur-base evenwicht

0
1247

Basische druppels zijn een perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl. Als je basische druppels toevoegt aan drinkwater ontstaat basisch water. Door dagelijks enkele glazen basisch water te drinken help je het lichaam te ontzuren waardoor je fit en energiek van het leven kunt genieten. Maar hoe ontstaat verzuring en hoe helpen basische druppels om verzuring tegen te gaan? Wij leggen het uit.

Hoe ontstaat verzuring van het lichaam?

Dagelijks komen er (zure) afvalstoffen vrij in ons lichaam. Afhankelijk van de levensstijl is dit bij de een meer, dan bij de ander. Deze afvalstoffen worden voor een groot deel afgevoerd via de nieren, longen en huid. De achtergebleven stoffen worden geneutraliseerd door de lichaamseigen stof natriumbicarbonaat. Maar bepaalde factoren kunnen ervoor zorgen dat de basische buffer, ofwel de hoeveelheid natriumbicarbonaat in ons lichaam, niet hoog genoeg is om alle zure afvalstoffen te neutraliseren. De zuurresten worden dan opgeslagen in het lichaam, waardoor het lichaam verzuurt. Onze moderne levensstijl kent veel verzurende factoren:

  • Voeding: suiker, eiwitten, frisdrank, alcohol en koffie laten zuurresten achter na verbranding.
  • Stress: stress is een zeer verzurende factor die tot fysieke klachten kan leiden.
  • Veel sporten: sporten is gezond, maar bij overmatige inspanning treedt er verzuring op.
  • Leeftijd: hoe ouder, hoe meer (vaste) afvalzuren in het lichaam. Vanaf het veertigste levensjaar bestaat een groot gedeelte van ons lichaam uit zure afvalstoffen.
  • Andere factoren: medicijngebruik, roken, uitlaatgassen en straling zorgen er ook voor dat de gezonde zuurbalans wordt verstoord.

Het is belangrijk dat het lichaam zo min mogelijk wordt belast met zuurvormende factoren en producten. Helaas is dit niet altijd mogelijk of gemakkelijk. Door te kiezen voor gezonde en gevarieerde voeding aangevuld met het drinken van basisch water met basische druppels, helpt u het lichaam te ontzuren (basisch maken).

Hoe weet ik hoe ‘zuur’ mijn lichaam is?

Voordat je begint met basische druppels, is het mogelijk, maar niet noodzakelijk, om eerst je gemiddelde verzuring te meten met behulp van een pH-teststrip. Kies een testdag en drink de avond van tevoren na 20:00 uur alleen maar water. Doop op de testdag een pH-strip een seconde in ochtendurine. Doe dit gelijk na het plassen, anders raakt de urine verzuurd door de reactie met koolstofdioxide. De kleur van het stripje laat zien wat de pH-waarde is. Herhaal dit in de middag en avond met nieuwe strips. Doe dit daarna nog twee testdagen om een reëel beeld te krijgen. Bereken na de drie testdagen het uiteindelijke gemiddelde. In onderstaand overzicht zie je in welke mate je lichaam verzuurd is:

  • pH-waarde onder 5.5: het lichaam is in hoge mate verzuurd.
  • pH-waarde tussen 5.5 en 6.5: er is sprake van middelmatige verzuring.
  • pH-waarde tussen 6.5 en 7.0: de zuur-base is in balans.

Lichaam ontzuren met basische druppels

Is je lichaam verzuurd , of wil je voorkomen dat je verzuurt? Dan kunnen basische druppels helpen om weer balans te krijgen in een gezonde zuurgraad van je lichaam. Alka® Druppels is een gespecialiseerd product dat bestaat uit specifieke zuurteregelaars en zink, en helpt bij het ontzuren van het lichaam. Dit basische mineralenconcentraat neutraliseert zure afvalstoffen en voert deze af.

Je kunt basische druppels dagelijks en voor lange tijd gebruiken. Drink basisch water door enkele malen per dag drie basische druppels toe te voegen aan een glas kraanwater van circa 250 ml. Met een flesje Alka® Druppels kan je ruim twee maanden vooruit.

Gezond genieten met basische druppels

We willen alles uit het leven halen, maar ook gezond oud worden. De juiste balans vinden tussen genieten en gezond blijven is dus essentieel. De moderne levensstijl kent een aantal verzurende factoren zoals een ongezond en eenzijdig eetpatroon, stress, alcohol, medicijnen en veel sporten. Door dagelijks een aantal glazen basisch water te drinken, breng je de zuur-base weer in balans. Basische druppels zijn daardoor een perfecte aanvulling op een gevarieerd, evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl. 

Afbeelding van Ryan McGuire via Pixabay