Inspectie beëindigt eerste deel aanwijzing voor jeugdhulpaanbieder Juzt

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) trekt per 3 juni 2019 het eerste deel van de aanwijzing voor jeugdhulpverlener Juzt in omdat de organisatie inmiddels voldoet aan de kwaliteitseisen voor de kwaliteit van de individuele hulpverlening, de veiligheid en een deel van het leefklimaat van de cliënten die verbleven op de locatie Lievenshove.

Wat is er aan de hand?

De inspectie heeft de naleving van de aanwijzing nauwlettend gevolgd. Juzt heeft de inspectie laten weten dat op 7 mei 2019 alle jeugdigen van de locatie Lievenshove zijn verhuisd. Op 15 mei 2019 heeft de inspectie getoetst of aan het eerste deel van de aanwijzing wordt voldaan voor de jeugdigen die tot 7 mei 2019 verbleven op Lievenshove. De inspectie concludeert dat dit het geval is.

Hoe nu verder?

Het tweede gedeelte van de aanwijzing voor Juzt blijft nog wel van kracht. Dit betrof het op orde zijn van de fysieke leefomgeving (leefklimaat) omdat dit nog niet geheel op orde is. Daarvoor had Juzt de tijd tot 3 juni 2019. De inspectie toetst dit deze week.

Als Juzt ook aan deze eis voldoet, beëindigt de inspectie ook dit deel van de aanwijzing. Voldoet Juzt niet aan de aanwijzing dan kan er een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom worden opgelegd om de naleving van de aanwijzing af te dwingen.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen