Naviva Kraamzorg Leerbedrijf van het Jaar ROC Midden Nederland 2019

Naviva Kraamzorg is woensdag 5 juni tijdens het Uitblinkersgala van ROC Midden Nederland in de Stadsschouwburg uitgeroepen tot Leerbedrijf van het jaar 2019. De afgelopen twee maanden kon iedereen op de website van het roc stemmen op de genomineerde leerbedrijven van de verschillende colleges.

Meeste stemmen

Na een longlist van 18 leerbedrijven bleven er uiteindelijk vijf leerbedrijven over en bleek dat Naviva Kraamzorg de meeste stemmen heeft gekregen. Naast de eer en glorie ontvingen Mariska Prins en Frances Zitter van Naviva een glazen sculptuur, een deurbordje en een doorgeefcheque van € 2.500,- die zij weer mogen doorgeven aan een goed doel.

Jaarlijks

ROC Midden Nederland organiseert jaarlijks de verkiezing van het Leerbedrijf van het Jaar en onderstreept daarmee de sterke verbondenheid in de regio, met zo’n 5.000 bedrijven en organisaties waar studenten stage of een leer-werktraject volgen. Betrokkenheid, intensieve samenwerking, de passie voor het vak en de motivatie om jongeren een mooi beroep te leren zijn de steeds terugkerende kenmerken bij de leerbedrijven.

Gedegen opleidingstraject

Naviva werd door het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland genomineerd, omdat zij een gedegen opleidingstraject inzetten voor toekomstige kraamverzorgenden op basis van visie, beleid en een energieke aanpak. Ondanks het enorme personeelstekort doet Naviva weinig tot geen concessies in hun aanpak.

Vaardigheden

De leerling-kraamverzorgende loopt mee met een gediplomeerde kraamverzorgende om zodoende kennis, inzicht en vaardigheden op te doen. Naviva heeft visie t.a.v. de zorg voor de pasgeborene: iedere leerling moet de cursus Dunstan Babytaal volgen en leert de methode van draaiend verzorgen. Dit allemaal met als doel om gegarandeerde kwaliteit en veiligheid van de kraamzorg te realiseren. 

Uitblinkersgala


Tijdens het Uitblinkersgala werd behalve de bekendmaking van het Leerbedrijf van het Jaar ook de Student en Docent van het Jaar gekozen. Student van het Jaar is Sabria Zaid (ook Gezondheidszorg College) en Docent van het Jaar is Fleur Vennik (Sport College) .


Zie ook:  https://www.rocmn.nl/verkiezing-leerbedrijf-van-het-jaar-2019

Fotobijschrift: Alle College Uitblinkers met de winnaars nogmaals op het podium

Bron: ROC Midden Nederland