Unieke nascholing operatietechnieken Orthopedisch Centrum Saxenburgh

Array

Het Orthopedisch Centrum van Saxenburgh, gevestigd in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, investeert al jaren in personeel, materialen en educatie. Om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren en op de hoogte te blijven van de meest recente technieken volgt de vakgroep al geruime tijd nascholing.

Uniek

Uniek is dat de vakgroep de scholing tijdelijk naar Hardenberg haalt. Op 12 en 13 juni 2019 staat er een mobiel ‘Skillslab’ op het  ziekenhuisterrein van Saxenburgh. Daar bekwamen de orthopedisch chirurgen en het orthopedisch personeel zich verder in kijkoperaties van schouder en knie.

Skillslab

Het ‘Skillslab’ is een bus met verschillende werkkamers, waar nieuwe  technieken worden aangeleerd of geoptimaliseerd. De orthopeden geven aan dat dit een unieke kans is om als orthopedisch team samen te werken en vaardigheden te verbeteren. “Het is belangrijk dat we deze nascholing als OK-team samen kunnen doen, omdat je in de praktijk ook heel nauw samenwerkt en blindelings op elkaar moet kunnen vertrouwen”, aldus orthopedisch chirurg Hilbrand van de Belt.

Patiënten in de regio die schouder- of knieklachten hebben, profiteren bovenal van de nieuw opgedane vaardigheden.

De tweedaagse educatieve cursus op eigen terrein past binnen de gestelde ambities die het Orthopedisch Centrum van Saxenburgh zich het laatste jaar ten doel heeft gesteld om een unieke positie te verwerven binnen de orthopedische zorg in de regio.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen