Directeur-bestuurder Bert Benthem heeft zijn vertrek aangekondigd bij Ambulancezorg Groningen.

0
791

Bert Benthem stopt bij Ambulancezorg Groningen Na ruim zeven mooie en intensieve jaren vindt hij het tijd om een andere weg in te slaan.

Trots

Bert Benthem: “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan de ontwikkeling van Ambulancezorg Groningen. Met elkaar hebben we veel bereikt en daar ben ik erg trots op. Er staat een prachtige organisatie die goede patiëntenzorg biedt en volop inzet op vernieuwing. Ik voel dat mijn taak bij Ambulancezorg Groningen klaar is. Het is voor mij een mooi moment om iets anders te gaan doen.”

Lof

Voorzitter van de Raad van Toezicht Gea van Dijk is vol lof over Benthem: “We vinden het erg jammer dat Bert ons gaat verlaten. Bert heeft veel bereikt de afgelopen jaren. Hij heeft Ambulancezorg Groningen goed op orde gekregen: zowel ten aanzien van het personeel, als financieel, als betreffende het materieel. Momenteel loopt de organisatie voorop in nieuwe ontwikkelingen. De nieuwe, eigen opleiding voor ambulanceverpleegkundigen en de nieuwe zorgtechnologie die ontwikkeld wordt, zijn daar voorbeelden van. Zijn energie en ontwikkelkracht heeft de Ambulancezorg veel goeds gebracht.”

Werving

De Raad van Toezicht start binnenkort met het werving- en selectietraject van een nieuwe directeur- bestuurder. De exacte datum van zijn vertrek laat Bert Benthem afhangen van het moment dat zijn opvolger aantreedt.

MedicalFacts pleit voor een vrouwelijk bestuurder bij Ambulancezorg Groningen. En zijn in de Ambulancezorg nog geen vrouwelijke bestuurders, aldus Janine Budding, eindredacteur MedicalFacts.

Bron: Ambulancezorg Groningen

Vorig artikelVerschillen in trombose bij man en vrouw
Volgend artikelMelioidose: een verwaarloosde tropische ziekte
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.