400 sporters met verstandelijke beperking bewijzen topniveau in Den Haag

0
401

Special Olympics Regionale Spelen: 400 sporters met verstandelijke beperking bewijzen topniveau in Den Haag

Maar liefst 400 sporters met een verstandelijke beperking uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland namen vandaag in en rond de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark deel aan de Special Olympics Regionale Spelen. Het evenement werd op traditionele wijze voor geopend verklaard, met onder andere de ‘Parade of Athletes’, een Torch Run en een officieel startschot door wethouder Richard de Mos. Maar liefst zeven sportonderdelen waren dit jaar vertegenwoordigd: bocce, beachvolleybal, MATP, atletiek, voetbal, paardrijden en zwemmen. De Special Olympics Regionale Spelen is een mooie opmaat naar de Special Olympics Nationale Spelen die van 12 tot 14 juni 2020 in Den Haag plaatsvinden. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics2020.nl. 

Voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag Anja Overhoff richtte zich in haar openingswoord tot de sporters: “Ik vind het fantastisch dat jullie vandaag allemaal naar de Sportcampus zijn gekomen. Dat jullie meedoen aan de Special Olympics Regionale Spelen is al een heel knappe prestatie op zich: dat betekent dat jullie minimaal zes maanden lang minimaal één keer per week onder deskundige begeleiding keihard hebben getraind. Sporten is leuk, gezond en zorgt voor verbroedering. Daarom vinden wij het belangrijk om te laten zien dat sporten voor iedereen mogelijk en toegankelijk is. We zijn er ontzettend trots op dat deze regio zoveel fanatieke topsporters kent en ik wens jullie vandaag heel veel succes en plezier.” ?


Na het openingswoord werd de vlag gehesen door wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, samen met de G-sportambassadeurs van Team Den Haag Tobi, Ricardo, Esther en Ilonka. Wethouder Richard de Mos gaf na de openingsceremonie het officiële startschot van de Special Olympics Regionale Spelen. 


De meeste wedstrijden werden gehouden in en rondom de Sportcampus in het Zuiderpark. De sportonderdelen bocce, beachvolleybal en MATP vonden plaats in de Sportcampus. Voor atletiek werd uitgeweken naar AV Sparta en voor voetbal naar voetbalclub WIK, op loopafstand van de Sportcampus. Bij manege Berestein werd het onderdeel paardrijden gehouden en de zwemmers traden aan in het Hofbad. Na alle wedstrijden volgde om 16.00 uur de prijsuitreiking.


Special Olympics Nationale Spelen 2020

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Dankzij een uitstekend bidbook valt de eer van het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 Den Haag ten deel. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020, afgekort als SONS 2020, wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen vinden plaats van 12 tot en met 14 juni 2020.

Vorig artikelBetere informatie over palliatieve zorg
Volgend artikelOntschotting van zorg verloopt moeizaam
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.