Floris van Overveld nieuwe directeur Nederlandse Coeliakie Vereniging

Array

Floris van Overveld is per 1 juli 2019 Bianca Rootsaert opgevolgd als directeur van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Hij maakt de overstap van de Kunstenbond waar hij eveneens directeur was. Daarvoor werkte hij onder andere voor KWF Kankerbestrijding en Ieder(in).

Doelen bereiken

De NCV is blij met de benoeming van Floris van Overveld: ”Hij beschikt over kwaliteiten die helpen de doelen van de NCV te bereiken. Hij is analytisch, proactief en houdt van dynamiek. Ik denk dat hij een goede invulling gaat geven aan ons beleid.” zegt voorzitter Masja Esselink.

Unicum

“Een vereniging die jaarlijks groeit is anno nu in Nederland bijna een unicum. “Dat geeft aan dat de NCV veel goeds doet voor haar leden.“ zegt Floris van Overveld over de NCV. “Mijn ambitie is om samen met het bestuur en de leden door te groeien en de dienstverlening verder te optimaliseren. Een van de dromen die NCV heeft is dat coeliakie een voorbijgaande aandoening wordt. Die droom realiseren, dat vind ik de mooiste uitdaging.”

Bianca Rootsaert die de NCV negen jaar heeft geleid, start vanaf 1 juli 2019 als de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Voor haar tijd bij de NCV werkte Rootsaert onder andere als adjunct-directeur voor de Nederlandse Vereniging voor Journalisten.

Bron: glutenvrij.onmicrosoft.com 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen