In mijn hoofd – een literaire YA over een meisje met Cerebrale Parese

Zojuist verschenen isIn mijn hoofd‘. Een literaire Young Adult-roman van Sharon M. Draper over een meisje met een hersenaandoening.

‘In mijn hoofd’ gaat over Melody. Ze kan niet praten. Ze kan niet lopen. Ze kan niet schrijven. Ze heeft Cerebrale Parese. Maar ze heeft ook een fotografisch geheugen en en is de slimste van haar hele school – alleen kan ze dat aan niemand vertellen. Melody weigert zich te laten definiëren door haar ziekte en zal dat aan iedereen laten weten… hoe dan ook.

Geconfronteerd

Uitgever Myrthe Spiteri zegt: “Toen ik dit boek las werd ik ermee geconfronteerd dat ik ook wel eens heb aangenomen dat mensen die niet kunnen praten een verstandelijke beperking hebben. Dit vond ik zo’n verschrikkelijke gedachte, dat ik direct het belang inzag van dit boek. Ik hoop hiermee andere mensen hun ogen te kunnen openen.” Als uitgeverij van, met name, boeken voor jongeren vanaf 15 jaar is Blossom Books van mening dat ze een maatschappelijk belang heeft om zo veel mogelijk diversiteit in haar boeken te laten zien. 

Gefrustreerd gevoel

Sharon M. Draper schreef een ontroerend verhaal dat deels is geïnspireerd door de ervaringen van haar eigen dochter met dezelfde aandoening. Een boek dat je niet meer loslaat, dat je aan het denken zet en dat bij vlagen zorgt voor een vreselijk gefrustreerd gevoel.

Bron: Blossom Books