Commissie schadeafhandeling beroepsziekten van start

Op 5 juli kwam de commissie vergemakkelijking schadeafhandeling beroepsziekten voor het eerst bijeen. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wenst de commissie veel succes met hun werkzaamheden en ziet met belangstelling uit naar het advies.

Commissie

Voorzitter van de commissie is Ton Heerts. De commissie bestaat verder uit: Michaël van Straalen op voordracht van de private werkgeversvertegenwoordiging; Mariënne Verhoef op voordracht van de publieke werkgeversvertegenwoordiging; Ton Hartlief op voordracht van de werknemersvertegenwoordiging en Carla Klaassen als deskundige.

Voorstellen

Schadeafhandelingen van beroepsziekten zoals ziekten die veroorzaakt zijn door Chroom-6, moeten in de toekomst gemakkelijker worden; minder ingewikkeld, kostbaar en tijdrovend. De commissie komt met voorstellen om het proces van het verhalen van schade voor slachtoffers van beroepsziekten als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen gemakkelijker te maken. De commissie komt met voorstellen voor alle werkenden.

De instellingsregeling is inmiddels in de Staatscourant gepubliceerd.

De commissie zal vóór 31 december 2019 haar advies uitbrengen.

Foto: Commissie vergemakkelijking schadeafhandeling beroepsziekten

Bron: Ministerie SZW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen