Aanwijzing voor Bij de Keien

Array

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Bij de Keien bv, een kleinschalige zorgboerderij in Puth (Zuid-Limburg), een aanwijzing gegeven. De veiligheid van de bewoners van de zorgboerderij, voornamelijk mensen met dementie, is ernstig in het geding.

Wat is er aan de hand?

De inspectie ziet tekortkomingen op de thema’s: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid. De directie heeft de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in beeld. Daarnaast stemt de directie de deskundigheid van de zorgverleners onvoldoende af op de complexe doelgroep. Al met al leidt dit tot onvoldoende kwaliteit van zorg en dit veroorzaakt ernstige risico’s in de zorgverlening.

Hoe nu verder?

In een aanwijzing geeft de inspectie aan welke maatregelen een zorgaanbieder moet nemen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bij de Keien moet binnen één maand de medicatieveiligheid op orde hebben. Uiterlijk binnen drie maanden moet de organisatie de tekortkomingen op de thema’s deskundigheid en inzet zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid voor elkaar hebben. De instelling mag geen nieuwe cliënten aannemen totdat de tekortkomingen zijn opgeheven.

Als Bij de Keien niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. 

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen