Bevallen in bad in eigen kraamsuite in Geboortecentrum Anna

Vanaf heden is het in Geboortecentrum Anna mogelijk om te bevallen in bad in een kraamsuite. Het St. Anna Ziekenhuis heeft een comfortabel bevalbad aangeschaft om nog beter tegemoet te komen aan de bevalwensen van haar patiënten.

De aanschaf van het bevalbad zorgt er voor dat de zwangere in het bijzijn van haar partner in bad kan bevallen in één van de kraamsuites, onder begeleiding van de eigen verloskundige of gynaecoloog. Het voordeel is dat de zwangere en haar partner tijdens de gehele bevalling in deze kraamsuite, een vertrouwde omgeving, kunnen verblijven.

Daarnaast beschikt het geboortecentrum over een, onlangs vernieuwde, badkamer met bad. In dit bad is het niet mogelijk om te bevallen, maar het bad kan wel gebruikt worden om weeën op te vangen en ter ontspanning tijdens de weeën fase.

Voordelen

Een badbevalling heeft diverse voordelen, voor zowel moeder als kind. Het warme water werkt ontspannend en helpt als natuurlijk pijnstilling tegen de weeën. Het zorgt ook voor een natuurlijke overgang voor de baby. Baby’s die in bad geboren worden zijn daarom vaak rustiger als ze geboren worden.

Wil je bevallen in bad in het St. Anna Ziekenhuis? Bespreek de mogelijkheden met je verloskundige of gynaecoloog.

Meer informatie over een badbevalling in Geboortecentrum Anna vind je op: www.st-anna.nl/geboortecentrum.

Geboortecentrum Anna

Geboortecentrum Anna is kleinschalig en gemoedelijk. Jouw gezin staat centraal en krijgt de aandacht die het verdient tijdens deze bijzondere en spannende periode. In het Geboortecentrum Anna werken verloskundigen uit de regio, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden nauw samen. Dat schept rust en zorgt dat de communicatie onderling soepel en persoonlijk verloopt: voor, tijdens en na de bevalling.

Bron: St Anna