KLM Health Services, Airport Medical Services en Executive Health Management behalen certificaten NEN 7510 en ISO 27001

KLM Health Services en haar dochterondernemingen Airport Medical Services en Executive Health Management melden met trots dat ze de certificering voor de NEN 7510 en ISO 27001 hebben behaald.

Internationale eisen

Het ISO 27001 certificaat geeft aan dat de organisaties voldoen aan de internationale eisen op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is een aanvulling op dit certificaat en is specifiek gericht op de zorgsector.

Zorgsector

Informatiebeveiliging in de zorgsector is van maatschappelijk belang. Deze certificaten laten zien dat het zorgvuldig omgaan met gegevens volgens de hoogste eisen is geborgd. Brinio Veldhuijzen van Zanten, directeur KLM Health Services: ‘Goede bescherming van de gegevens van onze cliënten vinden we erg belangrijk. Daarom werken we iedere dag aan verbeteringen op het gebied van kwaliteit en informatiebeveiliging. Het is bepaald geen geringe opgave om aan de vele eisen van de ISO 27001 en NEN 7510 te voldoen. Ik ben dan ook enorm trots op onze medewerkers’. 

In het voorjaar 2019 heeft DNV een uitgebreide certificeringsaudit t.b.v. NEN 7510 en de ISO 27001 uitgevoerd bij de drie ondernemingen. De uitreiking van de certificaten vond in juli plaats.

Bron: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen