Internationale erkenning voor Zorggroep Almere

De woonzorgcentra van Zorggroep Almere krijgen gouden Planetree certificering voor warme, mensgerichte zorg

Trots

Planetree zet zich wereldwijd al vele jaren in om zorg mensgerichter te maken. Vijf woonzorgcentra van Zorggroep Almere hebben nu de eer gekregen om zich Planetree-gecertificeerd te mogen noemen. Deze erkenning laat zien dat de zorg door onze bewoners als goede zorg ervaren wordt én door de medewerkers met plezier gegeven wordt. De locaties die de gouden certificering hebben ontvangen zijn De Toonladder, Zephyr, Castrovalva, Vizier en Polderburen.

Planetree Nederland heeft vele gesprekken gevoerd met medewerkers, bewoners en familie van bewoners. Deze gesprekken toonden aan dat bewoners en hun familieleden zeer tevreden zijn over de zorg die zij ontvangen.

Drie certificeringen

Planetree kent drie certificeringen voor mensgerichte zorg. De locaties van Zorggroep Almere kregen de hoogst haalbare certificering; goud!

Rob Kusters, directeur van de woonzorgcentra van Zorggroep Almere is trots op de prestatie van zijn medewerkers. “Om in aanmerking te komen voor de Planetree-certificering hebben de woonzorgcentra aangetoond dat mensgerichte zorg in de genen zit. We zijn al jaren bezig om de bewoners zo prettig mogelijk te laten wonen en medewerkers met zoveel mogelijk plezier te laten werken bij ons. Planetree legt de lat hoog. Wij ook.”

Quotes van bewoners uit de gesprekken die gevoerd zijn met de organisatie van Planetree:

“Toen het slechter met mij ging, kon ik in Castrovalva wonen. Mijn man woonde al even in Polderburen. Met Kerst is toen geregeld dat mijn man mij kon bezoeken in Castrovalva. Helemaal fijn was dat hij later ook kon wonen in Castrovalva en we nu dus weer samen zijn.” (Bewoner Castrovalva)

“Als ik vertel over het huis, hoe het gaat, wat er wordt gedaan, de dagbesteding etc. dan kunnen anderen het bijna niet geloven. Want zo gaat dat toch niet in Nederland? Jawel. Wel in Polderburen.” (Naaste van een bewoner van Polderburen)

Kijk voor meer informatie over Planetree op www.planetree.nl. Meer informatie over onze woonzorgcentra is te vinden op www.zorggroep-almere.nl onder het kopje Wonen in een woonzorgcentrum.

Bron: Zorggroep Almere