Iedere wijk een Vitality Club

Onlangs is Vitality Club Leiderdorp van start gegaan. Iedere dinsdag en vrijdag kunnen vijftigplussers van 09.00-10.00 uur bij het COVS-gebouw (Boomgaardlaan 20) onder begeleiding van een vrijwillige coach in de buitenlucht bewegen. 

Gezamenlijk bewegen

Met het stimuleren van Vitality Clubs, wil initiatiefnemer Leyden Academy on Vitality and Ageing, vijftigplussers motiveren om gezamenlijk beweging in de dagelijkse routine te integreren en zo gezonder en gelukkiger oud te worden. Naast de gezondheidswinst dat een uur bewegen per dag oplevert, ervaren de deelnemers het sociale aspect ook als zeer waardevol.

Een Vitality Club opstarten?

Er zijn op dit moment verschillende Vitality Clubs actief, onder andere in Leiden, Leiderdorp, Leidschendam, Oegstgeest, Den Haag en Lelystad. Wilt u ook in uw wijk een Vitality Club opstarten? U heeft geen ervaring nodig op het gebied van sport of lesgeven. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met Paul van de Vijver: [email protected], 071-5240960.

Bron: Leyden Academie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen