Geneeskunst van de wereld

Een arts over wat we kunnen leren van traditionele geneeswijzen (Dietrich Grönemeyer)

Steeds meer mensen zoeken hun heil bij wat we alternatieve of traditionele geneeswijzen noemen, vooral voor chronische of ‘moeilijk te diagnosticeren’ klachten. Bij hun regulieren huisarts of specialist hoeven ze hier vaak niet mee aan te komen, die doet deze vormen van geneeskunde af als onwetenschappelijk. Volgens de Duitse arts en hoogleraar Dietrich Grönemeyer moet dat veranderen. Er is een verschil tussen kwakzalverij en serieuze traditionele geneeskunst. Hij vindt dat de westerse geneeskunde open moet staan voor de wijsheid van andere samenlevingen. Grönemeyer bepleit een holistische benadering.

Kennis over geneeskrachtige kruiden

Hij reisde onder andere naar Tibet, China, India, Australië en Korea en vroeg genezers hun kennis over bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden, meditatie en de traditionele Chinese geneeskunde met hem te delen. Soms werd hij zelf behandeld. Geneeskunst van de wereld brengt voor het eerst de wereld van alternatieve geneeswijzen in kaart.

In het boek onder meer aandacht voor:

–        Acupunctuur, ayurveda, kruiden, massage, natuurgeneeskunde, tai chi, traditionele Chinese geneeskunst en yoga

–        Wegwijzers over reguliere en alternatieve geneeswijzen

Prof. Dr. Dietrich Grönemeyer (1952) is emeritus hoogleraar radiologie, arts en auteur van medische boeken. Geneeskunst van de wereld is een bestseller in Duitsland en wordt in vijf landen vertaald.

Paperback |vertaler Roelof Posthuma | geïllustreerd | 296 blz. | ISBN 9789045038995 | € 22,99 | verschijnt ook als e-book

Bron: atlascontact.nl