FNV: Melkert verschuilt zich achter Rutte

Array

Ad Melkert voorzitter van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) verschuilt zich achter Rutte. Dat zegt cao-onderhandelaar Elise Merlijn van de FNV.  Vandaag bleek dat Melkert bij de minister aanklopt voor extra geld. De FNV vindt dat hij de eigen verantwoordelijkheid van de ziekenhuizen daarmee afschuift.

‘Dit is een afleidingsmanoeuvre. Ze leggen de bal bij Rutte. In plaats van dit trucje waarmee ze willen laten zien dat ze het niet kunnen betalen, kunnen de werkgevers beter hun laatste loonbod van tafel halen. Om verdere arbeidsonrust te voorkomen, kunnen ze beter weer gaan overleggen met de bonden’, aldus Merlijn.

Verschuilen

‘Wat wij willen is een goede en terechte cao voor een beroepsgroep die waanzinnig belangrijk werk doen in onze maatschappij en daar zeer karig voor worden beloond. Zo karig zelfs dat vacatures nauwelijks zijn op te vullen, er staan er 8000 open. De NVZ kan zich niet achter de minister verschuilen, zij moeten hun eigen financieel beleid maar eens goed onder de loep nemen.’

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen