Leonique Niessen nieuwe interim directeur-bestuurder Nictiz

Met de komst van Leonique Niessen heeft Nictiz met ingang van 1 september 2019 een nieuwe interim directeur-bestuurder. Leonique Niessen neemt per die datum de taken over van Lies van Gennip. 

Leonique heeft laten weten dat zij zich met veel plezier en ambitie samen met de organisatie gaat inzetten om Nictiz verder te positioneren als dé organisatie die zich inzet voor digitale gegevensuitwisseling in de zorg. 


Veelzijdig

Leonique Niessen is opgeleid als gezondheidswetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft in haar carrière op diverse plekken, in verschillende rollen en vanuit diverse perspectieven in de zorg gewerkt. Van 2010 tot eind 2017 was zij directeur van Santeon, de landelijke ziekenhuisgroep van zeven topklinische ziekenhuizen. Zij bouwde met deze zeven ziekenhuizen het kwaliteitsmerk ‘Santeon’. In 2018 was zij zakelijk bestuurder a.i. van het Institute for Positive Health. Verder is zij toezichthouder bij een aantal zorginstellingen.


Leonique is initiatiefnemer en auteur van de eerste Hospital Leadership Monitor, een jaarlijks onderzoek naar het aantal vrouwelijke bestuurders en toezichthouders in alle Nederlandse ziekenhuizen. Dit doet zij in samenwerking met TIAS School for Business and Society in Tilburg.
De Raad van Toezicht is blij met de komst van Leonique. 

Bron: Nictiz

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen