Europese Gender Summit

0
562
Gender symbols on eggs

Op 3 en 4 oktober 2019 vindt de Europese Gender Summit plaats in Amsterdam. Minister Van Engelshoven opent de conferentie, waarna hoogleraar sociale- en organisatiepsychologie Belle Derks de keynote-lezing verzorgt.

Gender verschillenDe Gender Summit De tweedaagse Gender Summit wordt ieder jaar georganiseerd op verschillende continenten. Dit is de 17e editie en de eerste keer dat een Summit in Nederland plaatsvindt. Doel van de Gender Summit is om gendergelijkheid in onderzoek en innovatie tot de norm te maken en om gender in te bedden als een belangrijk kenmerk van kwaliteit. Hierbij gaat het niet alleen om diversiteit in personen, maar ook in de inhoud van onderzoek. Het gaat bijvoorbeeld om vraagstukken als het gebruik van VR-brillen, waarbij vrouwen veel vaker bewegingsziekte ervaren dan mannen. Of dat medicijnen andere bijwerkingen hebben voor mannen en vrouwen, terwijl daarover weinig bekend is. Over de uitkomsten van de Gender Summit worden aanbevelingen opgesteld voor de Europese Commissie en het Europees Parlement.Organisatoren  van de Summit zijn het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wetenschapsorganisaties: stichting Portia, KNAW, NWO, VSNU, VH, TNO, LNVH, ECHO, VHTO en de Elsevier foundation. Sprekers zijn zowel Nederlandse als internationale onderzoekers, gender-experts en bestuurders uit de academie, het bedrijfsleven en Nederlandse- en EU- overheden. Deelnemers zijn o.a. Nederlandse en internationale onderzoekers, Nederlandse- en EU-parlementariërs, leden van college van bestuur van Nederlandse universiteiten en nationale- en EU-beleidsmakers.

Programma Datum: 3-4 oktober 2019
Tijden: dag 1 08:15-19:00, dag 2 08:00-17:20
Locatie: Leonardo Royal Hotel Amsterdam Paul van Vlissingenstraat 24, 1096 BK Amsterdam

Er zijn (interactieve) plenaire en parallelle sessies en daarnaast compacte ‘posterpresentaties’. De sessies gaan over diversiteit in het academische stelsel, diversiteitskwesties rond kunstmatige intelligentie, open science en over een teamgedreven, innovatieve en inclusieve academische cultuur.
Voor het complete programma inclusief alle sprekers, zie de website.