Gelukkig met gewoontes: de wetenschap achter het volhouden van goede gewoontes

Array

Onderzoeker Wendy Wood geeft de sleutel tot je onderbewuste

Op 12 november 2019 verschijnt bij HarperCollins Holland ‘Gelukkig met gewoontes’ van Wendy Wood. Een helder, inzichtelijk en praktisch boek over gewoontegedrag en hoe we ons onderbewuste kunnen gebruiken om een beter leven voor onszelf te creëren.

Gewoontedieren

Meer dan 43 procent van wat we dagelijks doen gaat op de automatische piloot: we denken er niet eens over na. Hoe we reageren op andere mensen, de manier waarop we ons gedragen in een vergadering, wat we kopen, wanneer en hoe we bewegen, eten en drinken: het gebeurt allemaal buiten ons bewustzijn. En toch, als we iets aan onszelf willen veranderen vertrouwen we nog altijd op wilskracht en doorzettingsvermogen. Dat is precies de reden waarom we zo vaak falen.

Kennis van het onderbewuste

Wendy Wood doet al dertig jaar onderzoek naar de fascinerende wetenschap achter gewoontevorming en geeft aan de hand van de neurowetenschap, praktijkvoorbeelden en oefeningen de sleutel tot je onderbewuste, dat deel van je hersenen dat bijna de helft van je gedrag bepaalt. Met zelfspot en in een heldere, inzichtelijke en praktische taal vertelt Wood over de wetenschap achter gewoontevorming en laat in dit baanbrekende boek zien hoe we deze kennis kunnen gebruiken om nieuwe gewoontes en daarmee een beter leven voor onszelf kunnen creëren.

Wendy Wood

Schrijfster Wendy Wood is hoogleraar Psychologie en Bedrijfskunde aan de University of Southern California. Ze schrijft voor The Washington Post en The Los Angeles Times en haar werk werd onder meer gepubliceerd in Time Magazine en The New York Times. Ze is een veelgevraagd spreker over de wetenschappelijke inzichten achter gewoontevorming.

“Wendy Wood is ’s werelds grootste expert over dit onderwerp en dit is een niet te missen boek.” – Angela Duckworth, auteur van ‘De grit-factor’

‘De meest bedachtzame en innovatieve onderzoeker naar de belangrijke rol die gewoontes spelen in het menselijke gedrag.’ – Dan Ariely, auteur van Volkomen onlogisch

Bron: MissPublicity

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen