Diabetes Fonds en RondOm podotherapeuten lanceren de diabetesschoen op het NVvP Lustrumcongres

Array

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Daarmee is diabetes een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. 25% van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen.

Voetproblemen bij diabetes

Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, maar vaak ook erg duur. Daarom introduceren het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen. De Diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten.


De Diabetesschoen voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren
  • Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen
  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen
  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen
  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden
  • Voldoende ruimte bij de tenen, voor een comfortabele pasvorm.

De ambitie is om zoveel mogelijk andere podotherapeuten te enthousiasmeren deze schoenen ook aan te gaan bieden, gezien zij de juiste kennis in huis hebben en patiënten goed kunnen adviseren.


De collectie

Waar een therapeutische schoen al gauw honderden euro’s kost, heeft De Diabetesschoen een verkoopprijs van rond de € 100,- zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Zo zijn de schoenen voor iedereen betaalbaar. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten.


Maatschappelijke bijdrage

Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat € 5,- naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds investeert deze bijdrage in wetenschappelijk onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.


Bezoek ons op het NVvP Lustrumcongres op 20 september

De Diabetesschoen wordt gelanceerd tijdens het Lustrumcongres van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen