Podcastserie over bijzondere momenten in Meander

0
513

Meander Medisch Centrum lanceert op 20 september een unieke serie podcasts waarin twaalf medewerkers van het ziekenhuis vertellen over bijzondere, betekenisvolle momenten in hun werk. De podcasts zijn een primeur voor Meander; niet eerder koos het ziekenhuis voor deze manier om verhalen uit de zorg te delen. De podcasts zijn te beluisteren op de website van Meander en via Soundcloud.

Tim Driesen, geestelijk verzorger in Meander, is samen met zijn collega Ger Palmboom, ethicus, initiatiefnemer van deze 1-minuut podcasts. Tim: “Een ziekenhuis is naast een plek waar mensen behandeld worden ook een plaats waar verhalen samenkomen. Verhalen van patiënten, die geconfronteerd worden met ziekte en de kwetsbaarheid van het leven en van verhalen van professionals, die zorgen voor deze patiënten en door hun werk betrokken raken bij cruciale momenten in iemands leven. In de beeldvorming rond de zorg hebben meestal de zware en moeilijke verhalen de overhand. Deze zijn aan de orde van de dag en worden juist vaak als betekenisvol ervaren door patiënt en zorgverlener. Met de podcasts ‘Meander Momenten’ willen we betekenisvolle verhalen van medewerkers een plaats geven in het ziekenhuis en zorgverleners inspireren tot het delen van momenten over wat hen raakt, wat hen drijft en op gang houdt in hun werk. Kortom, momenten van betekenis die makkelijk over het hoofd worden gezien, worden op deze wijze zichtbaar en hoorbaar.”

Podcasts

In de podcasts vertellen twaalf medewerkers, variërend van een uroloog tot schoonmaker, over een betekenisvol moment in hun werk. In ongeveer 1 minuut weten zij op een treffende en ontroerende manier de luisteraar mee te nemen in een bijzondere situatie met een patiënt. De 1-minuut podcasts zijn een idee van Zorgdragers, een netwerk van zorgprofessionals dat als doel heeft de professionals met hart voor de zorg te versterken en te verbinden.

www.meandermc.nl/meandermomenten 

Bron: Meander MC