Reinier de Graaf ziekenhuis start wervingscampagne voor verpleegkundigen: ‘Met echte aandacht voor jou’

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft maandag 23 september de social media campagne ‘Met echte aandacht voor jou’ gelanceerd met als doel verpleegkundigen aan te trekken. De campagne gaat in op de speciale band tussen de patiënt en de verpleegkundige. Wat betekenen zij voor elkaar? En wat is hun verhaal? Deze echte en oprechte aandacht is wat patiënten raakt en hen bij blijft. Door middel van verhalen wordt tijdens de campagne duidelijk wat het belang is van aandacht voor elkaar. In het Reinier de Graaf ziekenhuis draait goede zorg namelijk om aandacht. Naast de echte aandacht voor patiënten, heeft het Reinier ook aandacht voor verpleegkundigen.

Tekort aan zorgpersoneel

Nederland kampt met een tekort aan zorgpersoneel. Daarbij komt dat de zorgvraag, door de vergrijzing, verder zal toenemen. Volgens UWV waren eind juli 2019 landelijk 14.100 online vacatures beschikbaar voor mensen die werk zochten in zorgfuncties. In Delft en omgeving waren dat er zo’n 2.350. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft te maken met een schaarste aan verpleegkundigen. Het ziekenhuis is vooral op zoek naar verpleegkundigen voor zowel de algemene als de gespecialiseerde afdelingen. Algemeen verpleegkundigen krijgen de kans om zich met interne opleidingen te specialiseren en verder te ontwikkelen.

Campagne

Met de campagne: ‘Met echte aandacht voor jou’ wil het ziekenhuis verpleegkundigen enthousiast maken om te komen werken bij Reinier de Graaf. Twee campagnevideo’s laten de verbinding tussen patiënt en verpleegkundige zien. Zo vertelt moeder Cynthia Hoogerbrugge over de aangrijpende periode toen haar zoontje Lev te vroeg werd geboren en de steun die zij daarin kreeg van verpleegkundige Sabrina de Looze.In de tweede video praat patiënt Stefan van Leeuwen openhartig over zijn darmaandoening, de ziekte van Crohn en hoe verpleegkundige Julia Schraven hem met humor en aandacht hielp hiermee om te gaan.

Echte aandacht

Als werkgever heeft het Reinier de Graaf echte aandacht voor verpleegkundigen. Medewerkers staan op de eerste plaats. Alleen wanneer het met hen goed gaat, kunnen zij de beste zorg aan patiënten leveren, is de vaste overtuiging van het Reinier de Graaf. Zo worden werknemers betrokken bij besluitvorming en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. Het ziekenhuis kijkt naar de balans tussen werk en privé, en biedt een groot aanbod aan interne opleidingen en een eigen loopbaanadviseur. Ook kunnen medewerkers deelnemen aan een leefstijlprogramma om fit en gezond te blijven. Verpleegkundigen die meer willen weten, kunnen een kijkje nemen op de campagnewebsite om te zien welke voorbeelden Reinier de Graaf nog meer biedt. Ook kunnen zij per app contact opnemen met recruiter Chantal van Steekelenburg via 06 22 44 63 99. Klik hier om te zien welke vacatures voor verpleegkundigen er op dit moment zijn.

Bron: Reinier de Graaf Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen