Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten lanceren samen De Diabetesschoen

Betaalbare schoenen voor beginnende voetproblemen bij diabetes

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Daarmee is diabetes een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Ongeveer 25% van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Daarom lanceren het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten vandaag een betaalbare schoenencollectie voor mensen met beginnende voetproblemen als gevolg van diabetes: De Diabetesschoen.


Voetproblemen bij diabetes

Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, zoals de diabetische voet. Bij een diabetische voet heb je minder gevoel in je voeten. Hierdoor kun je wondjes te laat opmerken. Ook kan de doorbloeding in je voeten verslechteren door diabetes, wondjes herstellen hierdoor langzamer. In het ergste geval moet (een deel van) de voet geamputeerd worden. Een goede diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten.


Unieke samenwerking

Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten namen samen het initiatief voor een betaalbare schoenenlijn voor mensen met beginnende voetproblemen door diabetes. De Diabetesschoen heeft geen winstoogmerk. Maatschappelijke impact maken is voor beide partijen de drijfveer om de schoenencollectie op de markt te brengen.
Zo is De Diabetesschoen een lang gekoesterde wens van Miranda van Mol, projectmanager bij RondOm Podotherapeuten. Miranda hoort van veel voetzorgverleners dat hun patiënten geen goede schoenen kunnen betalen. Van Mol: “Het aantal mensen met diabetes is inmiddels echt een groot maatschappelijk probleem en het voorkomen van complicaties, zoals wonden aan de voeten, daarbij ook.”

Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds, sluit zich aan bij Miranda van Mol. Ook zij is blij met de aandacht voor voetcomplicaties bij diabetes. Dessing: “Als Diabetes Fonds streven we naar het genezen van diabetes. Tegelijk willen we ook zorgen dat mensen die diabetes hebben daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Daarom houden we ons ook bezig met het voorkomen van complicaties die ontstaan als gevolg van diabetes. De collectie van De Diabetesschoen is kwalitatief goed én betaalbaar en helpt mensen met beginnende voetproblemen. Van ieder verkocht paar gaat € 5,- naar het Diabetes Fonds zodat wij weer meer wetenschappelijk onderzoek kunnen financieren.”


Collectie

De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten. Diverse experts en ervaringsdeskundigen zijn betrokken om de kwaliteit van de schoenen te garanderen.


Verkooppunten

De ambitie is om zoveel mogelijk podotherapeuten (ook als zij niet zijn aangesloten bij RondOm) te enthousiasmeren om De Diabetesschoen aan te bieden. Zij hebben de juiste kennis in huis om patiënten goed te adviseren. Verschillende podotherapeuten hebben al interesse om De Diabetesschoen in hun assortiment op te nemen.
Meer informatie over De Diabetesschoen en verkooppunten is te vinden op www.dediabetesschoen.nl.

Ook zijn de schoenen direct te bestellen via https://voluitlevenmetdiabetes.nl/product-categorie/gezondheid-zorg/diabetesschoenen/ van Diabetesvereniging Nederland.

Bron: Diabetesfonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen