Eten voor de kleintjes

Geheel herzien: geschikt voor borst- én fleskinderen

Borstvoeding is logisch en natuurlijk, en het gaat meestal prima voor korte of voor langere tijd. Maar het lukt niet altijd. In deze geheel herziene versie heeft Stefan Kleintjes het boek ook geschikt gemaakt voor de ouders die hun kind geheel of gedeeltelijk met een fles – met een andere voeding – voeden. Met de succesvolle  Kleintjesmethode leren nu alle kinderen op een leuke manier  zelfstandig nieuwe vaste voeding te pakken, te kauwen, te eten en te verteren. En dat alles in combinatie met de borst óf de fles.

Handboek

Dit handboek staat boordevol praktische informatie voor ouders, (oppas)- oma’s en opa’s, verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen en medewerkers van kinderdagverblijven. Het herziene voedselintroductieschema en de gevarieerde dagmenu’s bieden houvast om een bewuste en duurzame voedselkeuze te maken. Het volgen van het kind staat hierbij voorop, zodat het een eigen smaak en voorkeur kan ontwikkelen.

Nooit meer stress of gedoe aan tafel! Het kan!

Stefan Kleintjes helpt ouders al 40 jaar om kinderen van 0 tot 4 jaar zelf en met veel plezier te leren eten. In deze nieuwe editie van Eten voor de kleintjes is ook aandacht voor moeders die geen of gedeeltelijk borstvoeding geven.

Eten voor de kleintjes – voor borst- én fleskinderen | Stefan Kleintjes, lactactiekundige en kinderdiëtist | 9789021572796 | € 17,50 | 24 september 2019

Bron: Kosmos Uitgevers


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen