Worden baby’s straks geboren in een kunstmatige baarmoeder?

In 2039 worden veel baby’s geboren na een zwangerschap in een kunstmatige baarmoeder, de biologische klok is een verschijnsel uit het verleden en de zogenoemde designerbaby is een feit. Het lijkt allemaal ver weg en misschien zelfs onmogelijk, maar wetenschappers laten zien waarom dit allemaal beslist niet ondenkbaar is.

Wat betekenen al deze ontwikkelingen

Zo worden in Michigan en Philadelphia extreem vroeg geboren lammetjes al in een kunstmatige baarmoeder gestopt zodat de zwangerschap alsnog vervolgd wordt. Hier in Nederland zijn de eerste vrouwen, die door een chemokuur onvruchtbaar waren geraakt, weer vruchtbaar gemaakt nadat van een huidcel een eicel werd gemaakt. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor de manier waarop we ons voortplanten?

De toekomst is fantastisch 
Afl. 1: Voortplanting

Donderdag 17 oktober om 20.55 uur op NPO 3

Over de toekomst is fantastisch

De toekomst is fantastisch is een zesdelige serie vol speculatieve fictie, gevoed door visionaire wetenschappers en denkers van nu. Centraal staan de ethische dilemma’s waarmee de mensheid (mogelijk) zal worden geconfronteerd als gevolg van technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Thema’s die aan bod komen zijn voortplanting, geheugen, kunstmatige intelligentie, zintuigen, moraal en dood.

Presentatie: Tim den Besten en Marijn Frank.

Regie: Joséff Iping

Bron: VPRO