Tweede editie New York Mini Marathon voor diabetesonderzoek #NYMM

0
600

Bijna 800 deelnemers starten aan hardloopevenement op 12 oktober in Rotterdam

Aanstaande zaterdag 12 oktober start de New York Mini Marathon in Rotterdam. Bijna 800 deelnemers gaan de sportieve uitdaging aan voor diabetesonderzoek.


Van New York naar Rotterdam

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de Havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: “De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.”


George Baker, Rocky Balboa en meer…

Op de route van de New York Mini Marathon zijn verschillende highlights en entertainment. Waan je even Rocky Balboa bij de ‘Rocky Challenge’, laat je betoveren door een draak in ‘Chinatown aan de Maas’ en dans op de beats van een marching band. Ook treedt niemand minder dan George Baker op! George Baker heeft zelf diabetes type 2: “1,2 miljoen mensen hebben diabetes in Nederland, waaronder ook mijn eigen persoontje. Daarom doe ik graag iets voor het Diabetes Fonds.”


Diabetes is een slijtageslag

Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht. Dessing: “Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met vele obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland.”


Valerie Magis

Om die reden doet tophockeyster Valerie Magis mee. Valerie heeft sinds 6 jaar diabetes type 1: “Diabetes is topsport. Wat zou het een fijn gevoel zijn als ik tijdens mijn hockeytrainingen of -wedstrijden niet meer hoef te denken aan hypo’s of hypers!” Valerie rent 10,5 kilometer om zo sponsorgeld op te halen voor genezing van diabetes.


Team LUMC

Diabetes genezen is ook een droom waar ze bij het Leids Universitair Medisch Centrum elke dag mee bezig zijn. Van laboratoriumanalisten tot diabetesverpleegkundigen en promovendi, van hoofdonderzoekers tot arts-assistenten. Allemaal rennen ze voor Team LUMC mee in de New York Mini Marathon voor meer mogelijkheden in onderzoek, ruimte voor nieuwe ideeën en behandelingen, en werken ze aan een oplossing voor diabetes. Françoise Carlotti; “Ik ben erg trots om samen met mijn LUMC-collega’s; verpleegkundigen, wetenschappers en artsen mee te rennen, en zo het Diabetes Fonds volledig te ondersteunen in hun zoektocht naar de genezing van diabetes!”.

Dan Karaty en Nathan Rutjes

Daarnaast wordt de New York Mini Marathon ondersteund door Dan Karaty en Nathan Rutjes.


Genezing als eindstreep

De New York Marathon is een hardloopevenement zonder tijdregistratie. Er zijn vier afstanden: 4.2, 10.5, 21 kilometer en de Kidsrun van 420 meter. Inschrijven, individueel of met een (bedrijfs)team, kan tot en met donderdag 10 oktober.Help jij mee de droom van genezing dichterbij te brengen? Schrijf je nu in voor de New York Mini Marathon op www.newyorkminimarathon.nl.