Bruins start gesprekken over medicijnen in India

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport is in India gesprekken gestart over tekorten van (grondstoffen van) medicijnen. Doel is samen tot een strategie te komen om tekorten in de toekomst te verminderen, zowel in Nederland, India en Europa. Bruins heeft gesproken met de Indiase minister Harsh Vardhan voor gezondheidszorg en Welzijn, de koepel van geneesmiddelenfabrikanten en de toezichthouder voor medicijnen in India.

“Niet alleen Nederland heeft er last van als de productie van grondstoffen voor medicijnen hapert, bijvoorbeeld door vervuiling of productieproblemen. Ook India is steeds afhankelijker van grondstoffen uit bijvoorbeeld China voor de productie van medicijnen. Het is een internationaal probleem. Daarom ben ik op zoek naar partners om samen een strategie uit te werken in het belang van de patiënt. Niet alleen binnen Europa maar ook daarbuiten.”

Minister Bruins is deze dagen in India in het kader van het staatsbezoek van het koningspaar en een economische missie waar Nederlandse bedrijven aan meedoen in de sectoren gezondheidszorg, water, digitale innovatie en land- en tuinbouw. Tot nu toe heeft deze missie naar schatting ongeveer €650 miljoen aan overeenkomsten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en kennisinstellingen.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen