Jeroen Bosch Ziekenhuis ook voor bedrijven

Vanaf 15 oktober helpt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) bedrijven om hun medewerkers gezond en vitaal te houden. Voor bedrijven is een speciale Online Intake ontwikkeld onder de naam ‘JBZ voor bedrijven’. Aan de hand van de resultaten uit deze Online Intake ontwikkelt het ziekenhuis een programma op maat, waarmee bedrijven concreet kunnen werken aan de vitaliteit van hun medewerkers.

Ontbijtsessie voor geïnteresseerde bedrijven

Op 30 oktober en 15 november nodigt het JBZ bedrijven uit in het ziekenhuis voor een ontbijtsessie om kennis te maken met deze nieuwe en interactieve werkwijze. Deelnemende bedrijven krijgen inzichten in preventief medisch onderzoek voor medewerkers en kunnen gebruik maken van een voordelig introductieprogramma om van start te gaan met de ontwikkeling van beleid om gezonde en vitale medewerkers te behouden en te krijgen. Aanmelden kan via de website www.jbzvoorbedrijven.nl.

Intensieve begeleiding

“We hebben als ziekenhuis – samen met een aantal netwerkpartners – de ambitie dat in 2025 alle bewoners van ’s-Hertogenbosch en omstreken hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer van Nederland geven. Dat wil zeggen; de manier waarop zij hun gezondheid ervaren. We zien echter het percentage medewerkers met overgewicht, stress en bewegingsarmoede sterk toenemen. Veel bedrijven hebben moeite om hier concrete antwoorden op te geven. Met dit vitaliteitsprogramma gaan we ze ondersteunen,” aldus Joost van de Mortel, Manager Bedrijfsvoering Diagnostiek en Sport Medisch Centrum. “We willen bedrijven intensief begeleiden tijdens de implementatie van dit vitaliteitsprogramma. Organisaties houden te allen tijde zelf de regie over dit project. Maar door regelmatig metingen te doen, kunnen we tijdig bijsturen en interventies aanpassen.”

Bron: JBZ