Koningin Máxima brengt werkbezoek in het kader van neurowetenschappen en de GGZ

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdagochtend 31 oktober een werkbezoek aan het Imaging Center en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc in Amsterdam. Het werkbezoek stond in het teken van de neurowetenschappen en de geestelijke gezondheidszorg.

Neurowetenschappen


Het bezoek begon in het Amsterdam UMC Imaging Center. In het Imaging Center komen klinische zorg, onderzoek en het ontwikkelen en bereiden van medicijnen samen in één gebouw. Hierdoor is het mogelijk sneller een diagnose te stellen en te kijken welke behandeling het beste is voor de patiënt. Het centrum beschikt naast echo’s en röntgenapparatuur ook over MRI’s, CT’s, PET-scanners, optische apparatuur en vier cyclotrons, ofwel deeltjesversnellers. Deze scanapparatuur helpt bij het opsporen van ziektes. Tijdens een rondleiding door het Imaging Center kreeg Koningin Máxima uitleg over de inzet van onder meer de MRI’s en PET-scanners bij de diagnose en behandeling van Alzheimer en MS.

Aansluitend bekeek Koningin Máxima diverse demonstraties van hersenonderzoek in het ‘Translationeel Hersenlaboratorium’. Translationeel onderzoek brengt innovaties uit het lab dicht bij de patiënt. Onderzoeksbevindingen worden snel van het lab naar de zorg vertaald en omgekeerd worden wensen uit de zorg opgepakt in het laboratorium. In het MeMolab kreeg Koningin Máxima uitleg over de inzet van virtual reality bij de behandeling van bijvoorbeeld rookverslaving. Tot slot ging zij in gesprek met diverse experts over de vraag hoe onderzoek tot vernieuwing leidt in de neurowetenschappen en geestelijke gezondheidszorg.  


Bron: Amsterdam UMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen