Voordelig je kinderen meeverzekeren

December staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer mag worden overgestapt van zorgverzekering. Hierbij zijn minderjarige kinderen automatisch meeverzekerd bij één van de ouders. Bij welke ouder de kinderen worden meeverzekerd is aan de ouders. Het is verstandig om kinderen mee te verzekeren bij de ouder met de meest uitgebreide dekking inde zorgverzekering zodat uw kinderen minder snel onderverzekerd zijn.

Wanneer je een zorgverzekering kiest, is het verstandig om op de premie en de dekking van de verzekering te letten. Uiteraard zoek je de zorgverzekeraar met de beste dekking voor de laagste prijs en dit is in ieder geval verschillend. Dit komt doordat een zorgverzekering persoonlijk is en dus moet aansluiten bij jouw behoeften. Hierdoor kun je als stel niet altijd bij dezelfde verzekeraar terecht aangezien niet alle pakketten even voordelig zijn. Daarom is het belangrijk om per persoon je zorgverzekering te vergelijken en te kijken of je bij dezelfde zorgverzekeraar terecht kunt.

Kies voor de zorgverzekering met de uitgebreidste dekking

De basisverzekering wordt landelijk vastgesteld en is bij alle zorgverzekeraars gelijk. Wanneer beide partners alleen de basisverzekering hebben, maakt het niet uit bij welke ouder het kind op de zorgverzekering komt te staan aangezien er geen verschil in dekking is. Wanneer één van de ouders een aanvullende verzekering heeft voor bijvoorbeeld fysiotherapie, is het verstandig om het kind hierbij mee te verzekeren. Hebben jouw kinderen nooit ergens last van? Zet ze toch op de meest uitgebreide verzekering, dit kost je namelijk niets meer maar scheelt wel een hoop geld voor het geval dat het kind iets overkomt.

Wat gebeurt er met de zorgverzekering als een kind 18 jaar wordt?

Vanaf de 1e van de maand volgend na de 18e verjaardag, ontstaat er een premieplicht. Vanaf deze datum kan je jouw zorgverzekering vergelijken en overstappen. Het is ook mogelijk om meerderjarige kinderen op de polis van de ouder(s) meeverzekerd te laten blijven. De huidige verzekeraar stuurt hiervoor een voorstel, maar het kind is geheel vrij om hier op in te gaan of niet. Het is verstandiger om na de 18e verjaardag de best passende zorgverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen is dit een andere verzekeraar dan de huidige verzekeraar. Het zou namelijk wel erg toevallig zijn als dezelfde verzekeraar weer als meest passende uit de vergelijking komt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen