Topschaatser Patrick Roest ambassadeur HandicapNL


Regerend wereldkampioen allround schaatsen Patrick Roest (23) verbindt zich als ambassadeur aan HandicapNL. Afgelopen zondag schaatste de boerenzoon uit Lekkerkerk nog een baanrecord op de 10.000 meter en gaf aan dat het beste nog moet komen. Roest verbindt voor langere tijd zijn naam aan HandicapNL.  

Op 17 mei 2020 geeft Roest als kersverse ambassadeur het startschot voor de allereerste editie van de HandicapNL Rugzakrun. De deelnemers rennen, rollen of wandelen met een rugzak met zand om geld in te zamelen voor het goede doel. Met dit geld maakt HandicapNL dromen waar van doorzetters met een handicap. Zij verleggen dagelijks hun grenzen om voor velen van ons vanzelfsprekende dingen voor elkaar te krijgen.

Gezond lichaam niet vanzelfsprekend

Patrick Roest beseft als topsporter maar al te goed dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. In 2017 brak hij zijn pols en onderarm en moest keihard revalideren om terug te komen. “Mensen met een handicap moeten elke dag een portie doorzettingsvermogen uit de kast halen om voor elkaar te krijgen wat voor velen vanzelfsprekend en gewoon is. Daar heb ik enorm veel bewondering voor.”

Naast de HandicapNL Rugzakrun steunt de veelbelovende Roest ook andere projecten van HandicapNL. Zo reikt hij in december, net als vorig jaar, het Gebaar van waardering uit aan een mantelzorger die met hart en ziel zorgt voor iemand met een handicap.

Trots en vereerd

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL, is trots en vereerd met deze topschaatser als ambassadeur: “Geweldig dat Patrick Roest zich samen met HandicapNL inzet om dromen waar te maken voor mensen met een handicap. Wij maken ons sterk voor een maatschappij waar iedereen volwaardig kan meedoen. Super dat Patrick ons daarin steunt.“

Over HandicapNL Rugzakrun

De Rugzakrun is een stoere en uitdagende run over de prachtige bospaden en uitgestrekte heidevelden van de Utrechtse Heuvelrug. Alle deelnemers leggen het parcours van 3, 10 of 21 kilometer af met een rugzak met zand. Deze rugzak staat symbool voor het doorzettingsvermogen van mensen met een handicap om iedere dag weer de gewone, vanzelfsprekende dingen voor elkaar te krijgen.

De run is geheel toegankelijk; je kunt het parcours wandelend, hardlopend of rollend afleggen. Het is mogelijk om individueel mee te doen of als (bedrijfs)team samen met collega’s, familie of vrienden. Kijk voor meer informatie op www.rugzakrun.nl

Over HandicapNL

In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een handicap. Dat is 1 op de 8 Nederlanders en dit aantal blijft groeien. Hoe divers de beperkingen ook zijn, de problemen die deze mensen ervaren vertonen veel overeenkomsten. Denk hierbij aan eenzaamheid, weinig eigen regie, afhankelijkheid van zorginstanties en ingewikkelde regelgeving.

HandicapNL is een goed doel en ondersteunt iedereen met een handicap om sterker te staan en minder eenzaam te zijn. Daarnaast steunt HandicapNL mantelzorgers om balans te vinden tussen draagkracht en draaglast en betrekt de samenleving bij het creëren van eerlijke kansen voor iedereen.

Bron: HandicapNL