Living With Hope Landelijke dag 23 november 2019

In de week van Wereld Pancreas Dag organiseert Living With Hope voor de eerste keer een landelijke lotgenotendag voor patiënten met alvleesklierkanker en hun naasten. Living With Hope (LWH) is het landelijke patiëntenplatform voor alvleesklierkanker.

Laatste ontwikkelingen

De lotgenoten/naastendag organiseert LWH in samenwerking met de DPCG, de Dutch Pancreatic Cancer Group. Tijdens de bijeenkomst die wordt gehouden op zaterdag 23 november in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht spreken specialisten van diverse ziekenhuizen over de laatste ontwikkelingen op het terrein van de bestrijding van alvleesklierkanker. Maar bovenal biedt de bijeenkomst mogelijkheden voor patiënten om met elkaar contact te hebben en van gedachten te wisselen over de onderwerpen die hen bezighouden zoals psychosociale zorg, palliatieve zorg en diëtetiek.

De dag staat onder leiding van Astrid Joosten.

Bron: Living With Hope

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen