Lampjesactie voor nieuwe rolstoelvriendelijke route rond ziekenhuis Tiel

Array

Er komt een rolstoelvriendelijke route rond het ziekenhuis in Tiel voor iedereen die prettig en verantwoord wil bewegen: patiënten, bezoekers en medewerkers. Voor deze beweegroute gaat de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland actie voeren.

De route zal 1,4 kilometer lang worden en begint bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Onderweg zijn er 16 oefeningen te doen aan de hand van stoeptegels en straatmeubilair. Met deze oefeningen traint de wandelaar balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Rolstoelvriendelijke beweegroute

Om de beweegroute volledig aan te leggen en te markeren, is een bedrag van 10.000 euro nodig. Met de jaarlijkse lampjesactie wil de vriendenstichting geld bij elkaar brengen voor dit doel. De lampjesactie bestaat al een aantal jaar en is inmiddels een begrip. Bij de hoofdingang staat een corsowagen, voorzien van een lichtsnoer. Voor elke 5 euro wordt een lampje aangestoken. Meedoen kan door in het ziekenhuis een kaart in te vullen of door een donatie op www.vriendenvanzrt.nl.

De lampjesactie is mede mogelijk dankzij de corsovereniging Maurik die hun wagen “Het Zwanenmeer” ter beschikking stelt. De wagen staat voor het ziekenhuis tussen 6 december 2019 en 1 maart 2020.

Het doel van de actie past in het streven van de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland om mensen aan te zetten tot beweging. Eerder dit jaar werd een beweegroute binnen de muren van het ziekenhuis geopend. Ook zijn er twee hometrainers met beeldschermen gekomen en kunnen patiënten e-bikes lenen voor hun revalidatie.

Bron: Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen