Mindfulness voor jonge kinderen? Lees dit boek voor!

Mindfulness voor kinderen? Lees dit boek voor!
Sura en de Opdringerige Aapjes

We kennen allemaal de zogenaamde ‘Monkey Mind’ wel. Onze gedachten die alle kanten opvliegen. Zorgelijke en onrustige gedachten, die ons veel tijd en energie kosten. We hebben er allemaal last van in de steeds drukkere wereld om ons heen. Hoe leer je deze tot rust te brengen? Dat drukke brein. Hoe leren wij omgaan met stress? Mindfulness is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het is een van de belangrijkste dingen die we ook onze kinderen mogen leren. En hoe jonger we daarmee beginnen, hoe beter. Want als je op jonge leeftijd leert je stressniveau te beheersen, ben je ook als volwassene beter in staat om stabiel te blijven in de roerige, stressvolle wereld. Dit boek geeft je daarvoor de juiste tools: Sura en de opdringerige aapjes — Mindfulness voor kinderen. Een voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Over het boek

Sura en de opdringerige aapjes — Mindfulness voor kinderen is een heerlijk kinderboek, waarin mindfulness voor kinderen op een speelse manier en met leuke plaatjes wordt uitgelegd. Sura moet naar de tandarts. Zij krijgt er buikpijn van. En er dwalen vervelende gedachten -ofwel aapjes- door haar hoofd. Het ene aapje zegt dat het pijn zal doen. De ander zegt dat ze niet af kan spreken met een vriendinnetje. Er komen steeds meer aapjes bij die een brei van onrustige gedachten brengen. Tot de toekan aan komt vliegen en haar leert hoe ze de aapjes weg kan sturen. Zij zit op een rustige plek, legt haar handen op haar buik en begint te ademen. Diep in en uit. Precies zoals Toekan het voordoet. Tien keer ademen en nog een keer. En dan verdwijnt de onrust samen met de aapjes. En verloopt de dag beter dan ze gedacht had.

EXTRA CADEAU De lezers van het boek kunnen gratis de ‘Toekankaart’ aanvragen bij de uitgever. De wijze les van de toekan staat daar beknopt op uitgelegd. Zo kunnen kinderen de kaart altijd bij zich dragen. 

Over de auteur & illustrator

Merkenbouwer Dennis Roelofsen hielp jarenlang merken groeien in Europa en China. Toen hij voor twee jaar naar Shanghai verhuisde voor een uitdagend project, kwamen zijn mentale rust en fysieke gezondheid in het gedrang. Hij moest zich als enige buitenlander zien te redden tussen 1.500 locals. Yoga en meditatie gaven hem de tools om dat aan te kunnen. En die lessen gunt hij anderen ook. Hij is onder andere initiator van de ClearheadClub: een yoga-, en meditatieschool voor het bedrijfsleven.
De illustraties zijn van Nouran Serageldin. Een jonge moeder in spé, die als freelance illustrator werkt en woont in Nederland, nadat zij cum laude afstudeerde aan de faculteit voor de schone kunsten aan de Universiteit van Helwan in Egypte.

www.mindfulnessvoorkleintjes.nl

Bron: Westwood’s PR