Bundeling van krachten voor mensen met epilepsie

Het Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) gaan per 1 januari 2020 intensief samenwerken om meer te kunnen betekenen voor mensen met epilepsie en hun omgeving. Woensdag 18 december om 16.30 uur tekenen beide partijen de overeenkomst en is de nieuwe epilepsie-organisatie een feit.

Eén loket voor vragen over epilepsie

Martin Boer, directeur van het Epilepsiefonds, laat weten erg enthousiast te zijn over de nieuwe ontwikkeling: “Mensen belden vaak naar het Epilepsiefonds met vragen waarvoor ze eigenlijk bij de EVN moesten zijn. Vanaf 1 januari is dat verleden tijd. Dan vormen we één loket voor iedereen die met epilepsie te maken heeft, op welke manier dan ook.” Marita Meulmeester, voorzitter van de EVN, benadrukt dat. “Door onze krachten te bundelen, verwachten we de bestaande overlap te verminderen.”

Recht van spreken

De combinatie van fonds en vereniging ziet Boer als kracht. “De EVN vraagt als belangenbehartiger aandacht voor mensen met epilepsie en hun naasten en brengt ze met elkaar in verbinding om ervaringen te delen. Het Epilepsiefonds werft fondsen en subsidieert bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek om een oplossing te vinden voor epilepsie.” Meulmeester benadrukt dat deze samenwerking gaat leiden tot een grotere slagkracht. “De stem van mensen met epilepsie zal nu harder kunnen gaan klinken.”

Activiteiten

De EVN draagt haar activiteiten over aan het Epilepsiefonds. Het fonds zorgt ervoor dat de patiëntenactiviteiten worden uitgevoerd. Daarnaast ontstaan er, door de nieuwe situatie, ongetwijfeld nieuwe kansen en mogelijkheden.

Bron: Epilepsiefonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen