Koos van der Hoeven nieuw directielid Hartwig Medical Foundation

Met ingang van 7 januari 2020 is prof. dr. ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven (‘52) benoemd tot derde directielid van Hartwig Medical Foundation. Van der Hoeven is internist-oncoloog. Hij werd hiervoor opgeleid in het VUMC en Antoni van Leeuwenhoekhuis. Als internist-oncoloog en bestuurder heeft hij in diverse ziekhuizen gewerkt en was hoofd van de afdeling Medische Oncologie in het LUMC en hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc. Hij was vijf jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVMO) en van de Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS). Voor KWF Kankerbestrijding was hij voorzitter van een commissie die twee rapporten schreef over de toegankelijkheid voor nieuwe dure geneesmiddelen tegen kanker.

Van der Hoeven heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de behandeling van kanker, in de afgelopen jaren met name door de inzet van immunotherapie en personalised medicine. Zijn motto is dat iedere patiënt met uitzaaiingen van kanker minimaal één keer het recht heeft op een uitgebreide Whole Genome Sequencing (WGS)-gebaseerde DNA-test gedurende zijn behandeling.

Koos van der Hoeven zal zich richten op het vergroten van de bekendheid van Hartwig Medical Foundation en de meerwaarde van de uitgebreide WGS-gebaseerde DNA-test bij oncologen en pathologen, beroepsverenigingen en overige stakeholders. Daarnaast gaat hij een bijdrage leveren aan de nationale implementatie van de uitgebreide (WGS) gebaseerde DNA-test in de standaardzorg voor patiënten met kanker.

Bron: Hartwig Medical Foundation

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen