Twee mensen met coronavirus opgenomen in Franse ziekenhuizen

0
2193

Het coronavirus, dat in China is uitgebroken, heeft nu ook Europa bereikt. In Frankrijk zijn twee gevallen geconstateerd. Zo melden Chinese en Franse media vanavond. Eén persoon ligt in een ziekenhuis in de buurt van Parijs. De tweede besmetting is gemeld in de stad Bordeaux. Beide personen zijn in China geweest. Volgens het Franse ministerie van Volkgezondheid worden er mogelijk meer ziektegevallen in Frankrijk verwacht.

Coronavirus

In China heeft het virus inmiddels aan zeker 25 mensen het leven gekost. Het aantal patiënten bij wie het virus is vastgesteld, is gestegen naar 830, zo meldden Chinese staatsmedia vandaag.

De ziekte kan worden overgedragen van mens op mens, maar lijkt het vooralsnog niet heel besmettelijk. De meeste dodelijke slachtoffers waren ouderen en hadden onderliggende gezondheidsproblemen.

Vorig artikelWilt u als patiënt uw ervaringen over de zorg met jongeren delen?
Volgend artikelParasieten hebben ook seks
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.