Zorg & ICT: “Zorg in huidige vorm niet langer houdbaar”

0
666

De tijd dringt. De zorgvraag neemt razendsnel toe en het geld raakt op. Het is noodzakelijk dat de zorg met hulp van technologie goedkoper, slimmer, sneller en persoonlijker wordt. Kortom, het veranderen van de gezondheidszorg door middel van het toepassen van ICT is niet alleen interessant voor zorgverlener en patiënt, maar vooral een absolute must. Hoe de zorg structureel gaat veranderen, zie je terug op Zorg & ICT 2020, dat van 7 t/m 9 april plaatsvindt in Jaarbeurs in Utrecht.

Zorgpersoneel loopt weg


Niet alleen de budgetten raken op, ook de uitstroom van personeel in de zorg is schrikbarend. In 2018 is het ministerie gestart met het actieprogramma Werken in de Zorg, om studenten, zij-instromers en herintreders aan te trekken. Onlangs publiceerde NU.nl echter dat de helft van het nieuwe zorgpersoneel al binnen twee jaar weer vertrekt (NU.nl, 2020). Goede zorg is niet vanzelfsprekend. Er moeten stappen ondernomen worden.Zorg & ICT biedt oplossingen


Met een ruim aanbod aan exposanten, die de laatste trends, ontwikkelingen en innovaties tonen, geeft Zorg & ICT 2020 antwoord op de vraag hoe de zorg structureel moet veranderen. Ook zijn er interessante theatersessies waarbij sprekers ingaan op thema’s als: Gegevensuitwisseling, Zorgplatformen, Innovaties en Data. De beurs biedt bovendien de uitgelezen mogelijkheid om te netwerken, bijvoorbeeld tijdens de netwerkborrel op woensdag 8 april om 16.30 uur.

Wil je meer informatie over de beurs, de sprekers of thema’s? Kijk dan op de website: www.zorg-en-ict.nl.

Bron: Jaarbeurs

Vorig artikelWereldkankerdag in Spaarne Gasthuis
Volgend artikelEuropese subsidie maakt versnelde ontwikkeling van innovatieve mobiliteitsoplossingen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.