Nieuwe locaties poliklinische zorg Havenpolikliniek (haringvliet 2) bekend

Vier Rotterdamse ziekenhuizen* hebben de afgelopen jaren gezamenlijk invulling gegeven aan de poliklinische zorg in de Havenpolikliniek. Medio december 2020 verhuist de poliklinische zorg naar andere locaties in Rotterdam. Daarmee wordt de continuïteit van deze zorg voor patiënten gegarandeerd.

De poliklinische zorg verhuist medio december 2020 naar nieuwe locaties omdat het gebouw van de Havenpolikliniek niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Het pand is verkocht aan een vastgoedontwikkelaar en op de locatie zal herontwikkeling plaatsvinden.

De poliklinische zorg Havenpolikliniek blijft gegarandeerd

Het Erasmus MC verhuist de polikliniek pijngeneeskunde naar de locatie Buitenhaven aan het Haringvliet 72. Dit geldt ook voor de poliklinieken van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Het IJsselland Ziekenhuis verhuist de poliklinieken naar de locatie Pniël van de Lelie Zorgroep aan de Oudedijk 15. Voor het Maasstad Ziekenhuis geldt dat de polikliniek geriatrie verhuist naar De Nieuwe Plantage van Aafje aan de Weteringstraat 225. De combinatie met het gezondheidscentrum ter plekke en de zorginstelling Aafje garandeert laagdrempelige geriatrische zorg in de deelgemeente Crooswijk-Kralingen.

Voor de polikliniek neurologie is het plan deze op de noordoever voort te zetten. De definitieve locatie is nog niet bekend omdat de verhuurder van de locatie recent te kennen gaf toch niet te willen verhuren. Er blijft een aantal andere opties open die nu verder onderzocht worden.

Vernieuwde zorg Havenue verhuist ook

De Havenpolikliniek heeft een impuls gegeven aan de samenwerking tussen de Rotterdamse ziekenhuizen. Dit heeft geleid tot een nieuw regionaal samenwerkingsverband genaamd Havenue. Dit bestaat uit meerdere Rotterdamse zorg- en welzijnspartijen: VVT-instellingen, welzijnspartijen, huisartsen en ziekenhuizen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe vorm van zorg voor (kwetsbare) ouderen. Deze zorg die op de locatie Havenpolikliniek gehuisvest is, krijgt ook medio december 2020 een nieuwe locatie. Momenteel wordt bekeken waar deze het beste gehuisvest kan worden. Zodra we dat weten, zullen we daarover met alle betrokkenen communiceren.
 

* Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland ziekenhuis

In het onderstaande overzicht staat welke poliklinieken Havenpolikliniek op welke (nieuwe) locaties gevestigd zijn per medio december 2020.

Ziekenhuis op alfabetische volgorde polikliniek locatie polikliniek medio december 2020
Erasmus MC DermaHaven* Blijft Buitenhaven, Haringvliet 72
  Kinderhaven* Blijft Buitenhaven, Haringvliet 72
  Pijngeneeskunde Buitenhaven, Haringvliet 72
Franciscus Gasthuis & Vlietland Cardiologie Buitenhaven, Haringvliet 72
  KNO Buitenhaven, Haringvliet 72
  Longziekten Buitenhaven, Haringvliet 72
  Urologie Buitenhaven, Haringvliet 72
IJsselland Ziekenhuis Bloedafname Pniël. Oudedijk 15
  Chirurgie Pniël. Oudedijk 15
  Gynaecologie Pniël. Oudedijk 15
  Interne geneeskunde Pniël. Oudedijk 15
  Orthopedie Pniël. Oudedijk 15
  MDL Pniël. Oudedijk 15
  Radiologie Pniël. Oudedijk 15
  Reumatologie Pniël. Oudedijk 15
Maasstad Ziekenhuis Geriatrie (medische Psychologie) De Nieuwe Plantage, Weteringstraat 225
  Neurologie Medio april bekend
Het Oogziekenhuis Rotterdam* Oogheelkunde* Blijft Buitenhaven, Haringvliet 72
Ikazia* Kaakchirurgie* Blijft Buitenhaven, Haringvliet 72

*Deze poliklinische zorg die al gevestigd is in de Buitenhaven aan het Haringvliet 72, verhuist niet.

Bron: Havenpolikliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen