Danny op straat over GHB-verslaafden

Uitzending: donderdag 20 februari om 21.10 uur bij de NTR op NPO 2


In Danny op straat doet Danny Ghosen op journalistieke wijze verslag van problemen en spanningen in Nederland op plekken of bij groepen die doorgaans moeilijk toegankelijk zijn. Hij duikt deze week in de wereld van GHB-verslaafden.


GHB-verslaafden staan bekend als uiterst onvoorspelbaar en zijn vaak agressief. Opvangcentra voor daklozen weigeren hen daarom onderdak waardoor de GHB-verslaafden gedwongen rondzwerven en op straat of in het bos bivakkeren. Aad (44) leefde tien jaar als verslaafde verschoppeling tot Opvangcentrum Leeuwarden het risico wel nam en hem de kans bood eindelijk af te kicken.


Danny op straat is een serie die op zoek gaat naar de rafelranden en subculturen van ons land. Danny op straat bestaat uit 15 afleveringen van 13 minuten, die vanaf 6 februari iedere donderdag worden uitgezonden rond 21.10 uur op NPO 2.

Bron: NTR, fotograaf Gregor Servais

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen