Patiënt met coronavirus in ETZ ziekenhuis Tilburg

0
851

Bij een patiënt in Nederland is donderdag het ncoronavirus (COVID-19) geconstateerd. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek RIVM, die is donderdagavond bekendgemaakt. De patiënt ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zo zei minister Bruins donderdagavond bij de NOS in een speciale televisie-uitzending rond het coronavirus. De patiënt is kortgeleden in de regio Lombardije in Italië geweest en daar waarschijnlijk besmet geraakt.

De patiënt ligt in isolatie. De GGD brengt momenteel de contacten van deze patiënt in kaart door middel van contactonderzoek. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënt. Deze personen (die contacten worden genoemd) worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van andere klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Het RIVM blijft alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe als er nieuwe besmettingen gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt.  

Bron: Min VWS & RIVM

Vorig artikelEen alledaagse darmbacterie produceert een carcinogeen
Volgend artikelSaxenburgh Publiekscollege staat in teken van ‘Wat beweegt de orthopedie’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.