Maatregelen vanwege coronavirus uitgebreid naar heel Italië

Italië komt met vergaande maatregelen in het hele land om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen worden opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te reizen binnen het land. Scholen en universiteiten moeten dichtblijven. Ook moeten alle publieke bijeenkomsten worden afgelast. De maatregelen gelden vanaf morgen en duren tenminste tot 3 april, zei Italiaanse premier Giuseppe Conte vanavond.

CONI heeft de Italiaanse regering gevraagd een decreet af te kondigen geen sportwedstrijden in het land meer te houden. De Serie A had al eerder wedstrijdenopgeschort. De overkoepelende olympische Italiaanse organisatie CONI tot 3 april alle sportwedstrijden te annuleren. Dit in verband met de uitbraak van het coronavirus in vooral het noorden.

De maatregelen in Italië gaan morgen 10 maart in. Tot nu golden de maatregelen alleen voor het noorden van het land, dat het zwaarst getroffen is door het coronavirus. Door de lockdown mogen mensen alleen op pad als het strikt noodzakelijk is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen