Inreisverbod VS voor Europeanen vanwege COVID-19

0
505

De Verenigde Staten schort met ingang van vrijdag 13 maart (middernacht, lokale tijd) al het vliegverkeer op van Europa naar de Verenigde Staten. De maatregel geldt niet voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk telt 456 bevestigde besmettingen en 8 COVID-19-doden. (data 11 maart 2020)

Het inreisverbod voor Europeanen geldt voor een periode van dertig dagen en is bedoeld om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de VS tegen te gaan. De maatregel treft reizigers vanuit 26 landen. Het gaat om de Schengenlanden. Dat zijn 22 EU-landen en vier andere Europese landen.

Het inreisverbod geldt voor de Schengenlanden:

België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland

Het inreisverbod geldt niet voor deze landen:

EU-landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië
Niet-EU-land: Verenigd Koninkrijk

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.