In België sluiten cafés, bars en restaurants sluiten vanaf morgen

Array

De belangrijkste maatregelen: alle lessen in scholen worden vanaf maandag opgeschort, en de cafés, bars en restaurants sluiten vanaf morgen middernacht tot 3 april. Voor ouders die geen opvang voor hun kinderen hebben, wordt opvang op de scholen georganiseerd.

Horeca

Vanaf vrijdagavond middernacht sluiten alle restaurants, discotheken en cafés. Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, worden geannuleerd. Dat alles tot 3 april.

Onderwijs

Alle lessen op scholen worden vanaf maandag opgeschort en dat blijft tot aan de Paasvakantie op 3 april van kracht. Er komt op de scholen opvang voor ouders die zelf moeilijk opvang voor hun kinderen kunnen voorzien. De regering roept met klem op kinderen niet door hun grootouders te laten opvangen. Voor kinderen van gezondheidswerkers komt er een voorkeursopvang. De crèches blijven open. 

Detailhandel

Enkel winkels die essentiële diensten leveren, blijven continu open. Het gaat dan om apothekers, voedingswinkels en winkels voor dierenvoeder. Alle andere winkels blijven doordeweeks opem, maar sluiten in het weekend.

Openbaar vervoer

De regering roept bejaarden op thuis te blijven en als het echt niet anders kan overdag naar de winkel te gaan. Het openbaar vervoer blijft verzekerd, maar de overheden vragen het gebruik te beperken tot noodzakelijke momenten en buiten de piekuren. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen