‘Nog steeds belangrijk dat kinderen vaccinaties krijgen!’

Array

CJG Den Haag: afzeggen afspraken niet nodig

Jeugdartsen van CJG Den Haag adviseren ouders om vooral naar het consultatiebureau te komen voor de vaccinaties. Dat geldt specifiek voor kinderen tot en met 14 maanden. Ouders zeggen hun afspraken af uit angst voor besmetting met het coronavirus. Dat is volgens de jeugdartsen niet nodig. Afspraken worden gespreid, zodat het in de wachtkamers heel rustig blijft en mensen op voldoende afstand van elkaar blijven. 

Ontzettend belangrijk

“Die vaccinaties zijn ontzettend belangrijk. Alleen zo zorgen we ervoor dat ziekten als mazelen en kinkhoest niet kunnen uitbreken”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Zij bracht woensdagochtend 18 maart een bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin in Escamp. Daar sprak Kavita Parbhudayal met jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen over de vaccinaties van jonge kinderen.

Het inenten van jonge kinderen blijft heel belangrijk. Zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, zo luidt het CJG-advies.

Zie voor veelgestelde vragen ook de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Den Haag: https://www.cjgdenhaag.nl/

Bron: Gemeente Den Haag

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen