COVID-19 Skillsstraat Erasmus MC

0
806

De Erasmus MC Academie heeft een COVID-19 Skillsstraat ingericht waar medewerkers en herintreders voorbehouden handelingen kunnen oefenen en toetsen. In het Ce-gebouw zijn vaardigheidsruimten ingericht ‘station’. In elke station is een trainer aanwezig die de deelnemers begeleidt in het oefenen en de handelingen kan toetsen. Als de toets is behaald, wordt deze als bekwaam geregistreerd in Eduplaza.

Big-geregistreerd

De Skillsstraat is voor medewerkers die intern worden opgeschaald naar de COVID-afdelingen en voor herintreders die wel Big-geregistreerd zijn maar niet meer bekwaam. Om deze verpleegkundigen goed voor te bereiden op de specifieke patiëntenzorg wordt er naast de voorbehouden handelingen een simulatietraining georganiseerd.

Looproute in de Skillstraat

Er is rekening gehouden met voorzorgsmaatregelen. Zo zijn er per ruimte maximaal één trainer en één deelnemer. De looproute in de ‘straat’ is zo gemaakt dat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. Verder staat er in elk lokaal handalcohol.

Bron: Erasmus MC

Vorig artikelFaillissement hulpmiddelencentrum Beenhakker groep
Volgend artikelSlachtofferhulp Nederland staat naasten van IC-patiënten bij
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.