Veel steun voor corona-apps, ondanks de privacybezwaren

Array

Een corona-app om contacten te monitoren, zoals dinsdag voorgesteld door het kabinet: 60 procent vindt het een goed idee. Maar, zeggen ze, dat moet wel op vrijwillige basis. 53 procent vindt dat de overheid zo’n app niet mag verplichten, ook niet tijdelijk.

Ruim een derde (39 procent) ziet niets in zo’n app, omdat het bestrijden van het coronavirus in Nederland op geen enkele manier ten koste mag gaan van de privacy van burgers. Eenzelfde groep denkt dat de overheid misbruik zal maken van de data die zo’n app eventueel op zou kunnen slaan. Toch vindt een meerderheid dat er concessies gedaan mogen worden aan de privacy van burgers, als daarmee het coronavirus bestreden kan worden. Waarom vinden zij dat?

Contact met de arts

Dinsdag werd ook gesproken over een bestaande app waarmee mensen gemakkelijk in contact kunnen komen met een arts. Ze kunnen hier bijvoorbeeld doorgeven hoe hoog hun lichaamstemperatuur is, of hoe het gaat met hun benauwdheid. Voor de landelijke uitrol van zo’n app is nog meer steun, is hier te lezen.

 Over dit onderzoek

Aan het onderzoek deden 21.937 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek is gehouden op 8 april 2020.

Bron: EenVandaag Opiniepanel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen