Triage bij de spoedeisende hulp in Hoofddorp. Foto: Jean - Pierre Jans

Spaarne Gasthuis bezorgd over terugloop patiënten polikliniek en spoedeisende hulp

Array

Het Spaarne Gasthuis merkt dat patiënten langer wachten om contact op te nemen met de polikliniek en de spoedeisende hulp.
Het Spaarne Gasthuis merkt dat patiënten langer wachten om contact op te nemen met de polikliniek en de spoedeisende hulp. Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur: “Waarom mensen niet komen weten we niet. Het vermoeden is dat mensen bang dat zijn dat ze besmet raken met het coronavirus. Mogelijk denken ze ook dat we het te druk hebben en stellen ze het maken van een afspraak uit. Dat is niet nodig, we vinden het juist belangrijk om, ook in tijden van crisis, altijd ruimte te houden voor acute en semi-acute zorgvragen. Daarvoor hebben we dus genoeg capaciteit.” Heeft u gezondheidsklachten die niets te maken hebben met het coronavirus? Handel dan niet anders dan normaal en neem telefonisch contact op met uw zorgverlener. Vooral aan kwetsbare patiënten doen we de oproep: Stel dit niet uit! Als u te lang wacht, kan uw conditie onnodig verslechteren. Angst om in het ziekenhuis meer risico te lopen op het coronavirus is niet nodig. Patiënten met het coronavirus liggen op een afgesloten afdeling. Ook op de spoedpost worden patiënten met luchtwegklachten in een aparte ruimte ontvangen. We doen er als ziekenhuis alles aan om een veilige omgeving te creëren voor patiënten en medewerkers. Op onze website leest u hier meer over. 
Bron: het Spaarne Gasthuis
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen