Kinderartsen starten onderzoek naar verloop en behandeling COVID-19 bij kinderen

Array

Nederlandse kinderartsen onder leiding van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in Leiden, zijn gestart met het systematisch verzamelen van gegevens van kinderen die in het ziekenhuis komen door een infectie met het coronavirus. Ze hopen hiermee meer te leren over de uiting, het verloop en de behandeling van COVID-19 bij kinderen. 

“Het lijkt erop dat COVID-19 bij kinderen milder verloopt, maar het is nog niet bekend hoe dat komt. Ook is onduidelijk of sommige kinderen die al een andere ziekte hebben kwetsbaar zijn en wat de beste behandeling is. Daarom hebben we deze studie opgezet”, aldus hoofdonderzoeker en kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh van het WAKZ. De onderzoekers werken samen met een taskforce van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Gegevens registreren


De onderzoekers registreren – na toestemming van de ouders – gegevens van kinderen die in Nederlandse ziekenhuizen op de polikliniek komen of opgenomen worden door een coronavirusinfectie. Denk bijvoorbeeld aan de klachten die kinderen hebben, of ze voorheen gezond waren of welke medicijnen ze hebben gekregen. Met die gegevens hopen de kinderartsen meer te weten te komen over de verschijnselen, het verloop en de behandeling van COVID-19 bij kinderen en over risicofactoren voor een ernstig verloop. Ook hopen ze meer te leren over de reactie van het lichaam op de infectie en over de variatie in behandeling tussen verschillende ziekenhuizen.


Gegevens live te zien


“We nu nog maar net begonnen, maar als we straks meer gegevens hebben laten we die live zien op de website www.covidkids.nl. Daarmee is een samenvatting van de gegevens direct beschikbaar voor alle deelnemers en het algemene publiek”, aldus Buddingh.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen