ProudBreast gaat door met nieuwe directeur na ziekte oprichter

Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt ooit de diagnose borstkanker. Zo ook co-founder Suzanne Kemps van ProudBreast, nu zes jaar geleden. Onlangs kreeg ze heel slecht nieuws; de kanker is terug en deze keer is het ongeneeslijk want het zit in haar botten. Ondanks deze hartverscheurende situatie blijft ProudBreast overeind dankzij haar nieuwe directeur Clary Scheres.

Het idee voor ProudBreast ontstond zes jaar geleden bij initiator Kemps na haar borstkanker en uit onvrede over het toenmalige aanbod aan externe borstprotheses. Al snel voelde ze dat ze ‘goud in handen’ had. ProudBreast speelt in op de grote behoefte van 10 miljoen draagsters wereldwijd. Kemps ontwikkelde een comfortabele borstprothese voor het dagelijks gebruik. Niet langer een prothese als medicijn, maar juist als lifestyle product. Vrouwen hoeven zich niet langer patiënt te voelen want er is ruimte voor acceptatie en keuzevrijheid.

Succes ProudBreast

Kemps realiseerde zich direct dat dit haar niet alleen ging lukken. Samen met co-founder Clary Scheres en met hulp van strateeg Frances Zitter besloot ze het bedrijf op te zetten. Als power-team wonnen ze de ASN Bank Wereldprijs in 2018 en boekten ze groot succes op de Huishoudbeurs 2020.

Scale-up zonder Kemps

Investeerders stonden op het punt om in te stappen, toen het bericht kwam dat Suzanne ongeneeslijk ziek is. Dit was een moment van herbezinning voor alle betrokkenen. Kemps en Scheres hebben direct openheid van zaken gegeven en zijn het gesprek aangegaan. Binnen één maand tijd was er genoeg draagvlak en vertrouwen in co-founder Clary Scheres, die inmiddels tot directeur is benoemd. Snelheid en wendbaarheid zijn belangrijk voor een bedrijf in de opstartfase. Er zijn lopende landelijke campagnes, medio 2020 wordt een nieuwe productinnovatie met gewichtsklassen gelanceerd en in het najaar starten de eerste verkenningen voor verkoop in het buitenland.

Scheres bouwt nieuw power-team

Scheres is geen nieuw gezicht in het bedrijf. Ze heeft als co-founder aan de wieg gestaan van ProudBreast en heeft een glashelder beeld van de organisatie. “Het is wel even schakelen van power-team naar een single-player situatie”, aldus Scheres. “Maar we hebben zo’n mooi bedrijf neergezet en al zoveel vrouwen kunnen inspireren, dat kan alleen maar meer en groter worden.”

Als directeur is het haar eerste uitdaging om een sterk team van medewerkers samen te stellen. Ondanks de ziekte van Kemps ziet de toekomst van ProudBreast er dus rooskleurig uit.

ProudBreast verbindt en inspireert

ProudBreast biedt de mogelijkheid tot onderlinge inspiratie, het delen van beleving en authenticiteit. Het bedrijf verbindt vrouwen met een externe borstprothese. Door samen activiteiten te ondernemen, ontstond er een community van vrouwen die zich erkend en geaccepteerd voelen. En andersom inspireren zij ProudBreast voor innovatie en ontwikkeling. Want wie weet nou beter welke producten prettig zijn dan de vrouwen die ze dagelijks dragen? Inmiddels haken ook lingeriewinkels en ziekenhuizen aan om steeds meer vrouwen te informeren over de nieuwe producten van ProudBreast.


Bijschrift: Clairy Scheres (links) en Suzanne Kemps

Fotografie: Jasmijn Bult

Bron: Proud Breast

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen